חיפה היא אחת הערים הגדולות והיפות בישראל, רצועת חוף במערב, ורכס הכרמל במזרחה נותנים לחיפה את מרקם הנוף מהיפים בארץ. חיפה היא עיר מרכזית ביותר ולכן מערכת התחבורה בחיפה מתקדמת ביותר, מה שהופך את ההגעה אליה והטיול בה לנוח ביותר למי שלא מגיע עם רכב. חיפה היא עיר מתויירת ביותר ולכן תעשיית התיירות בה פורחת עם שלל אטרקציות, בתי לינה ומסעדות כמעט בכל פינה אליה תפנו בעיר חיפה.
כמובן שאם בחרנו בטיול בחיפה קשה מאוד להתעלם מההר המרשים והמטופח בצורה מרהיבה. וזהו גן הבהאיים. בשנת 1908 קבע עבדול בנו של סייד עלי מוחמד (מייסד הדת הבהאיית) כי חיפה היא העיר הקדושה ביותר לדת. בניית הגן ושמירה על טיפוחו היא לא עניין של מה בכך ועליה עומלים מאות מתושבי חיפה. ניתן להיכנס לגן מכמה מוקדים וכדאי לכם לתכנן מאיפה אתם רוצים להיכנס והיכן אתם רוצים להמשיך לטייל. למרגלות ההר נמצאת המושבה הגרמנית שהיא נושא לטיול בפני עצמו. המושבה הגרמנית הוקמה באמצע המאה ה – 19 על די חברי כת ההיכל, הטמפלרים. הטמפלרים שאפו לבנות עיירה אירופאית ממש בליבה של העיר חיפה. בשנת 2000 עברה המושבה תהליך שיקום ושימור מה שהקים לתחייה את המושבה וכיום היא מלאת חיים מבחינת התיישבות ותיירות.
מערת אליהו הנביא – על פי המקרא הסתתר אליהו הנביא במערה שבהר הכרמל מפני המלך אחאב. הנוצרים מאמינים כי ישו ובני משפחתו הסתתרו במערה מהמלך הורודס. והכרמליסטים הקימו בראש ההר את כנסיית סטלה מאריס. מתוך סיור קצר במנזר ניתן ללמוד ולהבין את התלאות שעברו הנזירים לאורך השנים.
טיילת לואי – ברחוב יפה נוף בעיר נמצאת טיילת לואי המספקת תצפית קסומה על העיר חיפה ומעבר לה, עכו והרי הגליל. הטיילת גם מובילה אל הכניסה של חלקה המרכזי של גן הבהאיים שם נמצאת כיפת הזהב.
אם אתם מחפשים מקום להזיז בו קצת את הרגליים את יכולים לבחור במסלול נחל שיח – המתחיל בסמוך לבית הספר הרצל ברחוב לוטוס 12 בחיפה. המסלול הוא אינו מעגלי ולכן כדאי להתכונן מראש עם שני רכבים (או לעשות דרך אחת במונית). סוף המסלול ממוקם ברחוב המלך שלמה בעיר בכניסה לבית הקברות. במהלך המסלול תלכו לאורך הנחל. תראו את הצמחייה והחיות המסתובבות בשטח, ותבקרו במנזר הכרמליתי.
שוק ואורבניקה, מי שאוהב שווקים וערים עתיקות חייב לצאת לסיבוב בוואדי ניסנאס ולהרגיש את העיר חיפה מקרוב ואת הדו קיום המתקיים בין שלושת הדתות בעיר חיפה.
ספורט וחדשנות – כמובן שכדאי לבקר באצטדיון סמי עופר. ביתה החדש של קבוצת הכדורגל העירונית מכבי חיפה.
אטרקציות בחיפה:
יובל דנוך בנק לאומי בחיפה נמצאת אטרקציה מאוד מיוחדת והיא מתבצעת בים, על פלייבורד שמעתם פעם? פלייבורד הוא מתקן המתחבר לאופנוע ים ומופעל באמצעות סילון. והאפקט הוא קטלני. כוח הסילון מעיף את המשתמש באוויר. פלייבורד זהו הלהיט הבא בתחום האטרקציות והספורט הימי. פארק הסוריקטות בקיבוץ החותרים, לא הרחק מחיפה נמצא פארק הסוריקטות שהוא מרכז שיקום לחיות בר שמפעילה פינת החי כדי שילדים ומבוגרים יוכלו ליהנות מחיות הבר והטבע, ללמוד מה עושים במקום כדי להצילן.
כפי שאמרנו חיפה היא אחת הערים המתויירות בישראל ולכן ניתן למצוא מגוון צימרים ובתי מלון בחיפה. בית המלון ממוקמים לרוב ברצועת החוף של העיר ואילו דירות הנופש והצמרים ממוקמים ברחבי העיר ובקרבת רכס הכרמל.
אז למה אתם מחכים? אם אתם מחפשים מקומות לטייל ואטרקציות בחיפה והסביבה כנסו עוד היום לאתר I Travel Israel או חייגו למרכז ההזמנות הטלפוני ואנו נעזור לכם למצוא מקומות מומלצים בחיפה והסביבה.
Feminanci פורטל כלכלי, דעות, טיפים ורעיונות להצלחה!